Dec 2, 2011

We mogen fier zijn op ons dochters

Amber-Lynn heeft gisteren voor het eerst een boekje van 27 pagina’s helemaal alleen uitgelezen. Niet veel tekeningen maar ook geen super grote letters. Was boekje met aantal hoofdstukken van telkens 3-4 pagina’s. Ze had er week de tijd voor en is nu intussen aan de 2e keer bezig. We zijn fier op ons dochter
We hebben haar gisteren zelf moeten zeggen dat ze nog wat moest spelen en stoppen met lezen. Ze heeft met haar boek onder haar kussen geslapen en deze morgen was het telkens:
eerst eten en kleren aan voor je kan lezen.
Na het eten: doe eerst je kleren aan en dan kan je lezen tot we vertrekken.
Toen we weg moesten: genoeg gelezen we gaan in de auto
In de auto: stop met lezen want je gaat ziek worden

Nu ze kan lezen vindt ze het blijkbaar leuk en kan ze niet stoppen. Die 2 boekbesprekingen per maand en bijles lezen heeft haar goed vooruit geholpen in 3 maanden. (waarschijnlijk het klein cadeautje dat ze van haar bijlesjuf krijgt zal er ook wel mee te maken hebben).

Jolien haar juf was op oudercontact maand geleden naar ons gevoel eerder negatief tot we haar zeiden dat ze nog maar jaar Engels spreekt. Ze hebben er nu extra rekening mee gehouden en vorige week zei de juf dat Jolien nu haar klanken van letters super goed kan. Jolien zei wel vandaag dat ze terug naar haar klas van vorig jaar wil. Jolien spreekt tegenwoordig meer Engels dan Nederlands thuis en we moeten haar nu Nederlandse woorden beginnen zeggen want ze kent meer woorden in het Engels dan Nederlands. Ze gaat al zingend door het leven en groeit als kolen. Vandaag een broek aangedaan met botjes want leek toch wat kort te komen met de sportschoenen.

No comments:

Post a Comment