Dec 21, 2011

We are back in Belgium

after 1 hour delay we left New Ark for a 7 hour flight to Belgium. Amber-Lynn fell asleep before we even took of and woke up when breakfast was served.
Jolien ate her dinner and a little bit of Amber-Lynn's dinner and after telling us she wasn't going to sleep all night she finally fell asleep.
We do now that we will probably never fly again with United, we prefer Continental or Jet Airways. The girls where dissapointed on their 10th flight. no choices in movies and only old movies. there was only 1 channel with the Lion King and the TV of Jolien and myself didn't work. We will probably need more of our own entertainment on the way back.

Our house is very cold but we have 3 heaters that help a little bit. more to follow due to limeted internet connectivity.

Dec 12, 2011

Wat een weekend !

Na een drukke week met dress rehearsals en foto shoots in de dansschool waren we klaar voor ons weekend. 
Jolien had zaterdag eerst Kid Hop les en met haar verkoudheid is dat toch een vermoeiende beproeving. Ze moet wat rusten achteraf maar net zoals Jolien altijd is heeft ze teveel energie om echt tot rust te komen. Ook een Halloween film met puppies kan geen rust brengen.
Amber-Lynn heeft 's middags een verjaardagsfeestje. samen met het jarig vriendinnetje Phoebe en nog andere vriendinnetjes schilderen ze een beeldje die achteraf gebakken wordt. Deze keer heeft Amber-Lynn een pinguin gekozen. Zowel Amber-Lynn als Jolien zijn de laatste week in de ban van pinguins.
Na het feestje is het tijd om nog wat te gaan shoppen. op de lijst nog een riem voor mij, feestkledij voor Benny parfum en een stop in de Disney winkel. De kindjes hebben hun nieuwe sjaal, muts en handschoenen en de oude vliegen al vlug in een zak. Lekker ingeduffeld zit Jolien in de buggy en Amber-Lynn stapt flink mee. Al huppelend vliegt dan plots een schoen in de lucht die gelukkig op niemand terecht gekomen is.
Na een stop bij Starbucks spelen de kindjes ook even op het speelpleintje. Intussen is het al goed donker en koud. Toen het tijd was om verder te gaan wou Jolien in de buggy gaan zitten. In het donker had ze het verkeerd ingeschat en ging ze naast de buggy zitten. Gelukkig kon ze er zelf nog mee lachen.
Met hun nieuwe Minni Mouse in de hand waren we klaar om in de warme auto te gaan zitten richting Five Guys. naar het schijnt de beste hamburgers en frieten uit de omgeving dus als een Van Tornhout frieten hoort moet dit zeker eens uit geprobeerd worden.
We bestellen allemaal onze portie frietjes met een hamburger voor Benny en een slatje tussen hamburgerbroodjes voor mij. mmmm, of toch niet? de hamburger valt goed mee zegt Benny en is toch beter dan een McDonalds. de frieten, tja, de frieten zijn niet van een Belgische frituur maar precies een zoutvat die je aan het opeten bent. Alle 4 hebben we ons frietjes gedumpt in de vuilbak en thuis nog een ganse avond dorst gehad. de 3 Van Tornhoutjes in huis tellen af naar de frietjes van de frituur. Amber-Lynn wil een frikandel en Jolien wil bitterballen. Benny wil zijn gewone portie friet.
Zondag is het precies feest voor de kindjes want Sadie komt op bezoek met haar broer Aidan en mama Heater en papa Phil. Vooraf nog even een gesprekje met Jolien dat ze niet te wild en enthousiast mag worden als ze toekomen omdat ze vorige week uit enthousiasme Sadie gebeten heeft. Een verwittigde man is er 2 waard maar we zijn nog niet zeker wat dit dan betekend voor Jolien.
Sadie en Aidan waren eerst aan de deur en zeiden al dat ze cadeautjes meehadden voor de meisjes. Phil en Heater waren 10 sec binnen en hadden zelf hun jas nog niet af gedaan toen ik Aiden plots hoor zeggen: Jolien, are you OK? ik draai mij om en Jolien zit op de grond en kijkt naar mij maar weent niet. Ik vraag of ze OK is en of ze bij mij wil komen. Ik dacht, OK,een goeie knuffel lost dit wel op want ze weent niet. Na de knuffel laat ik haar los en is mijn arm vol met bloed. AAAAAH is eerste dat ik denk en dus Jolien beginnen onderzoeken. mond, tanden en lippen OK. Jolien waar heb je pijn? Jolien spreekt alleen nog engels en is moeilijk te verstaan want nu zijn er een paar kleine traantjes blij.
ok, haar dus blijven onderzoeken. Oren goed bekijken want ze zegt dat oor pij doet: geen bloed te zien. Dus haar hoofd bekijken achteraan. Ik hef een klein beetje haar op en daar loopt het bloed langs haar nek en T-shirt op de tafel. AAAAAAAH is nog altijd wat ik denk. Heater houdt Jolien even vast want ze zit op tafel terwijl ik cold pack uithaal en handdoek. Eerst iets doen om niet te zwellen en bloeden tegen te houden.
Heather houdt alles vast terwijl ik steriele haasjes, ontsmetting, pijnstiller uithaal. Intussen is Benny nog altijd niet terug thuis (is wijn gaan halen).
Dus alles beginnen ontsmetten en bloed opnemen om te zien hoe erg het is. Jolien denkt intussen alleen aan de chips die in de keuken staan en de cadeautjes die ze wil open doen. Aidan probeert zich intussen te herinneren wat er gebeurt is en waar ze gebotst is.
Blijkbaar is ze uit keuken naar de eetkamer willen lopen terwijl ze achterhaar haar keek naar Aidan en zo van het verhoog gevallen met haar hoofd tegen de hoek van de muur. Niet lopen hebben wel al honderden keren gezegd en haar nog zo verwittigd voor we bezoek hadden.
Na heel wat ontsmetten en haar afwassen om te kijken waar het bloed vandaan komt was Benny terug thuis. wat zegt Jolien: Daddy, I have a booboo. Vanaf dat het gebeurt is tot nu heeft ze geen woord nederlands gesproken. Alleen Engels komt er uit. Toch niet zo gemakkelijk als je haar vragen stelt en ze antwoord in het Engels.
De wond op zich is niet zo groot en het bloeden is na het opkuisen redelijk rap gestopt. Benny en Phil zijn vlug naar apotheek gereden achter speciale lotion 'new skin'om het wondje dicht te houden. Intussen doet Jolien haar cadeautjes open en eet ze chips en popcorn alsof er niets aan de hand is. Ik doe haar haar intussen in ganse reeks kleine staartjes zodat er niets plakt en we het wondje goed kunnen zien. Die 'new skin'prikt als je het aandoed dus is het goed dat Jolien vollop aan het kleuren is in haar nieuwe kerstboek en plots toch zegt dat haar hoofd terug prikt.
ze is toch een uurtje rustug gebleven en dan hebben we voor rest van de middag moeten zeggen dat ze moest rusten en niet mocht lopen. Voor het slapengaan nog een pijnstiller en wond verzorgd. Deze morgen is ze goed opgestaan en naar school vertrokken. behalve dat ze moe is valt alles mee. Ze was al moe door haar verkoudheid dus dat zal er ook mee te maken hebben. Goed geeten vandaag en de wond is redelijk proper. morgen terug goed ontsmetten en die new skin eraan doen. Tijdens haar stage rehearsal op dinsdag mag ze van ons geen koprol doen. Hopelijk tegen zaterdag al groot stuk genezen.

Nog 1 week, de kindjes tellen af

Deze week op de planning: wassen, strijken, kuisen en inpakken. Valies nr 3 van 4 is klaar. we hebben gewikt en gewogen wat we waar insteken en de weegschaal heeft ze alle 3 goedgekeurd. Nu hebben we nog onze kleinste valies over om te vullen en ons handbagage in orde te brengen.
wat staat er ons de rest van de week te doen om alles in orde te krijgen voor we vertrekken voor een maandje:
dinsdag: stage rehearsel voor Amber-Lynn en Jolien. natuurlijk alle 2 op ander uur waardoor ik toch gans de avond weg en weer zal rijden naar het centrum van Allentown en tussendoor vlug iets knabbelen.
woensdag: wassen en strijken en kijken hoeveel we nog in die kleine valies krijgen.
donderdag: Kerstshow op school. gelukkig doen ze alle 2 mee in de voormiddag en moeten we dus niet naar het avond programma gaan kijken. hopelijk hebben we tegen dan de kerstkaarten die besteld zijn en kunnen we alle adressen printen.
vrijdag: balletles Amber-Lynn en alles klaarmaken voor het optreden van zaterdag: snacks, kledij, drinken en iets om hen mee bezig te houden tijdens te show. Voor we gaan slapen gaan we ook de koekjes en de melk klaar zetten voor de kerstman bij onze kous want misschien komt hij toch een beetje vroeger dan anders nu we niet in ons Amerikaans huisje zullen zijn met kerstavond.

zaterdag: de eerste vraag zal zijn: Did Santa bring something??
om 15h moeten de meisjes aanwezig zijn en om 17h begint te show. in de voormiddag laatste zaken klaarmaken en vermoedelijk nog wat wassen en strijken.
zondag: D-day, we vertrekken om 14h30 bij ons thuis en de vlucht vertrekt rond 18h30.

de laatste loodjes wegen het zwaarst maar we zijn blij dat alle cadeautjes toegekomen zijn en in Belgie moeten we dus nog inpakken voor alles onder de kerstboom terecht komt. De leukste cadeautjes volgens de meisjes: iets voor Robbe en iets voor de baby in tanti haar buik. De andere cadeautjes weten ze niet veel van af want de kerstman brengt die toch?

Dec 8, 2011

Foto's van op school + link naar de volledige albums


Thanksgiving Assembly
Foto's Prekindergarten Jolien
Het meisje voor Jolien met zwart vesje aan gaat volgende zomer naar Schotland verhuizen. Beide meisje vertellen vaak over hoe het is om lang in een vliegtuig te zitten.
Klas foto Amber-Lynn
Foto's 1st grade Amber-Lynn

PJ day @ Swain school

Tussen alle drukte door van deze week was het vandaag pyjama dag op school voor Jolien. Toen Amber-Lynn wakker was heeft ze dadelijk Jolien wakker gemaakt om te zeggen dat het pyjama dag was. De eerste reactie van Jolien met ochtendhumeur was: ja Amber-Lynn, ik weet het maar ik wil nog slapen.
Na een goed ontbijt terug naar boven om onze kleren aan te doen. Jolien had al paar dagen geleden gezegd dat ze met de pyjama van Moeke met Tinkerbell op naar school wou. samen met haar Petit Filou en de pop dat ze via de kerstman van sinterklaas gekregen heeft is ze vol goeie moed vertrokken naar school.


Op school was er nog eens ontbijt voor de 1ste en 2e kleuterklas en plots stond Santa in de zaal. amai, de kerstman die was op school en hij is alleen bij de kindjes met pyjama gekomen !!! Jolien zei toen ik thuis kwam: mama, ik heb met Santa gepraat en hem gezegd dat ik graag een regenboog nachtlicht zou hebben en ik heb gezegd dat mijn zus dezelfde wil. Jolien is een bengel met een engel hart die haar zus niet vergeet als ze een cadeautje vraagt.


Jolien is wel triest naar haar bed gegaan. Ze heeft haar enige Petit Filou die ze van Mieke en Frederik gekregen heeft bij haar geboorte op school laten liggen en nu kan ze niet slapen met haar lievelingsknuffel. ze wil dus nog iets toevoegen op haar Santa List. een Petit Filou in het paars met een klein beetje roze. Dan heeft ze een reserve Filou. Santa zal mogen zoeken in Belgie om dat te vinden want in Amerika kennen ze dat niet Petit Filou.

Dec 5, 2011

Echt mama, denk je dat de kerstman nu al iets gaat brengen van de Sint?

Omdat onze nichtjes Eline en Emma in geuren en kleuren verteld hebben dat de Sint op bezoek geweest is en Amber-lynn en Jolien al de foto's gezien hebben, heb ik voorgesteld aan kindjes om toch eens ons schoentje klaar te zetten en misschien komt de kerstman toch al met een vroeg cadeautje die de Sint hem meegegeven heeft. De Kerstman kan hier al niet komen omdat we dan in Belgie zijn dus misschien vind hij het voor 1 keertje wel OK.
Toen Jolien de foto's van de Sint zag wist ze niet goed wie hij was maar ze wist wel nog wie zwarte piet is. volgend jaar in December gaan we dus een beetje moeten oefenen.

De mooie schoentjes zijn klaargezet met een wortel en wat suiker en ook het kousje die we voor de kerstman klaarzetten. Natuurlijk mag een lekker Belgisch pintje voor de kerstman niet ontbreken want we zijn zo blij dat hij misschien al eens op bezoek komt. Als alles klaar staat zingen we nog een Sint liedje: Amber-Lynn zegt: euh, ik weet geen liedje meer. Jolien zegt: ik wel en begint te zingen. ze zingt een liedje maar over de kerstman.
Dan hebben mama en papa 'zie ginds komt de stoomboot'gezongen en toen wist Amber-Lynn de tekst terug.

Omdat het briefje voor de kerstman nog niet helemaal af en beslist Amber-Lynn om zoals in de films te vragen aan de kerstman wat ze graag wil: ze zit op haar bed en kijkt aan het raam naar buiten en begint te vertellen in het Engels. Na veel please please please zeggen we slaapwel. Amber-Lynn zei nog: als ik morgen wakker wordt dan ga ik dadelijk kijken of er een cadeautje is. mama en papa, jullie mogen er nog niet aankomen als je voor ons wakker bent.

wat is het toch leuk als ze klein zijn. we vragen ons af of Amber-Lynn volgend jaar al zal weten dat het eigenlijk allemaal niet echt is. Hopelijk kan ze het dat zwijgen voor Jolien want volgend jaar gaat ze voor het eerst echt de Sint en Piet bewuster doorbrengen.

Het worden nog 2 drukke weken

We tellen samen af naar onze vakantie in België. Voor we kunnen vertrekken hebben we nog heel wat op onze agenda staan. Binnen 2 weken vertrekken we niet alleen naar België maar hebben we eerst nog een dansoptreden van Ballet & Kid Hop.
Op onze agenda voor deze week:
dinsdag: dress rehearsal + fotoshoot Jolien van 4.15 - 5.15
             zwemles voor beide meisjes van 6.00 tot 6.30
woensdag: verjaardag tante Sofie
donderdag: pyjama dag Jolien op school
                  fotoshoot Amber-Lynn 6.00 - 6.45
vrijdag: dress rehearsal Amber-Lynn 6.00 - 6.45
zaterdag: 2e dress rehearsal Jolien 10.15 - 11.15
zondag: Amber-Lynn naar verjaardagsfeestje

Daartussen gaan we wassen - strijken - cadeautjes inpakken en vooral kijken of we bij al die cadeautjes nog kledij kunnen meenemen.

Afgelopen weekend hebben we genoten van de zon ook al voelde het toch en klein beetje frisser aan. De meisjes hebben allebei hun kostuum gekregen voor het optreden. Amber-Lynn is volledig in wit en een Engel en Jolien is een schattige pinguïn.

De sint is intussen bij veel kindjes in België geweest en onze meisjes wachten geduldig af tot Santa hier komt.
onze 2 deugnieten hadden er toevallig niets beter op gevonden om vorige week in de kleerkast van mama en papa te spelen waar toevallig een stukje van de cadeautjes verstopt zaten. de zak was open maar alle 2 zeggen ze niets. rara, wie zal er zich het eerst verspreken als ze de pakjes openen. Nu zit alles ergens anders verstopt.

De kerstkaartjes zijn besteld en Amber-Lynn haar verjaardagsfeestje in US is ook gepland en binnenkort gaan haar uitnodigingen ook op de bus. Er zijn 13 meisjes uitgenodigd dus als iedereen komt zijn we met 15 meisjes in huis! Benny ziet het al volledig zitten. op het programma staat en boa modeshow en een foto shoot. nu alleen mijn wit laken niet vergeten in België en het komt allemaal goed.

Dec 2, 2011

We mogen fier zijn op ons dochters

Amber-Lynn heeft gisteren voor het eerst een boekje van 27 pagina’s helemaal alleen uitgelezen. Niet veel tekeningen maar ook geen super grote letters. Was boekje met aantal hoofdstukken van telkens 3-4 pagina’s. Ze had er week de tijd voor en is nu intussen aan de 2e keer bezig. We zijn fier op ons dochter
We hebben haar gisteren zelf moeten zeggen dat ze nog wat moest spelen en stoppen met lezen. Ze heeft met haar boek onder haar kussen geslapen en deze morgen was het telkens:
eerst eten en kleren aan voor je kan lezen.
Na het eten: doe eerst je kleren aan en dan kan je lezen tot we vertrekken.
Toen we weg moesten: genoeg gelezen we gaan in de auto
In de auto: stop met lezen want je gaat ziek worden

Nu ze kan lezen vindt ze het blijkbaar leuk en kan ze niet stoppen. Die 2 boekbesprekingen per maand en bijles lezen heeft haar goed vooruit geholpen in 3 maanden. (waarschijnlijk het klein cadeautje dat ze van haar bijlesjuf krijgt zal er ook wel mee te maken hebben).

Jolien haar juf was op oudercontact maand geleden naar ons gevoel eerder negatief tot we haar zeiden dat ze nog maar jaar Engels spreekt. Ze hebben er nu extra rekening mee gehouden en vorige week zei de juf dat Jolien nu haar klanken van letters super goed kan. Jolien zei wel vandaag dat ze terug naar haar klas van vorig jaar wil. Jolien spreekt tegenwoordig meer Engels dan Nederlands thuis en we moeten haar nu Nederlandse woorden beginnen zeggen want ze kent meer woorden in het Engels dan Nederlands. Ze gaat al zingend door het leven en groeit als kolen. Vandaag een broek aangedaan met botjes want leek toch wat kort te komen met de sportschoenen.