Nov 20, 2011

Zondag - rustdag of toch niet ?

Eerst en vooral hebben we gebeld naar ons Belgen landje om weer op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.  We hebben ook Robbe voor het eerst gezien. We blijven aftellen om hem te zien in december. Intussen zijn de meisjes volop aan het puzzelen en maken ze de ene na de andere puzzel.

Vandaag hebben we ook geprobeerd om een planning op te maken voor onze maand in België, wanneer doen we wat van werken. Er staat heel wat op ons lijstje en het zal een drukke maand worden met de feestdagen, bezoekjes en de werken. Voor de eerste week is de opvang voorzien voor de kindjes als ze niet op school zijn. afspraak bij kapper, tandarts en oorspecialist zijn ook allemaal geregeld. de cadeautjes die al klaar liggen zullen eerstdaags ingepakt worden en stilletjes aan zullen de valiezen ook weer boven gehaald worden.

Na al het bijkletsen was het tijd om verder te doen met de herfst schoonmaak. De meisjes hebben terug vol enthousiasme meegeholpen met de blaadjes terwijl Benny de laatste versiering op het dak afgewerkt heeft en begonnen is met de grond decoratie.

Na het eten heeft Amber-Lynn haar wiskunde oefeningen gedaan uit haar Belgische werkboek en was het tijd om terug wat te fietsen. Terwijl ik in het zonnetje een boek zat te lezen waren de meisjes aan het fietsen en bellen aan het blazen. Benny was intussen in alle stilte naar Club aan het kijken.
Omdat er toch nog wat huiswerk op het programma stond voor Amber-lynn zijn we begonnen met haar knutsel opdracht. Iedere maand leren ze op school over een ander land en in november is dit Italië, Opdracht is het maken van een gondola. na het uitknippen van de eerste stukken konden we beginnen schilderen. Het was al een tijd geleden dat we de verf uitgehaald hadden en dus verf in de vuilbak moeten smijten en samen verf gaan kopen. Eens terug thuis konden we er terug aan beginnen. Mama, ik wil roze en paars. Natuurlijk geen roze verf maar gelukkig wist Amber-Lynn dat je rood en wit kan mengen om roze te krijgen. Jolien ging met paars aan de slag en Amber-Lynn maar roze. Voor de verf droog was nog wat glitter spray erop.
Terwijl de verf droogt maakt Amber-Lynn haar schrijf oefeningen. Nu was de verf bijna droog en de voetbal gedaan en kunnen we met z'n vieren verder knutselen.
Dit is het resultaat geworden: Een Italiaanse Gondola met als naam Amber-Lynn.

De laatste opdracht van de dag een boekbespreking. Rattlebone Rock is het boek die Amber-Lynn uitgekozen heeft. Net na Halloween kan dat nog net.

 Zo is het weekend ook weer voorbij gevlogen en zijn we klaar voor een korte week met Thanksgiving en Black Friday in het vooruitzicht.

No comments:

Post a Comment