Nov 19, 2011

Hiermee is het gestart - Nieuwsbrief december 2010

Wij wensen jullie prettige feestdagen!

Het doel van onze nieuwsbrief is onze familie en vrienden op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in het leven van ons gezin in de US en over grote afstand groeten uit te wisselen. De feestdagen vormen een geschikte aanleiding om het thuisfront te vertellen wat we de afgelopen maanden hebben meegemaakt en om de beste wensen voor het komende jaar over te brengen.

Halloween & Thanksgiving
Onze eerste US feestdagen waren Halloween & Thanksgiving. Halloween vonden de kindjes super leuk en vooral de Trick or Treat avond en al die snoep die je dan krijgt gaan ze niet meer vergeten.
Thanksgiving hebben we vooral op school gevierd: er was een toneelstuk waar de kindjes van de 3e kleuterklas (Kindergarten) de hoofdrol hadden. Ze moesten ook liedjes zingen en het was hartverwarmend om te zien dat ze uit volle borst meezingen. Later die week was er een thanksgiving Lunch op school waar de ouders als vrijwilligers konden opdienen. De kindjes waren super blij dat mama en papa ook een kwamen helpen.
Toen alle amerikanen hun kalkoen aan het eten waren op Thanksgiving zijn wij naar de cinema gegaan. Jolien was onder de indruk van zo een grote zaal.
Leuke anekdotes
De sint kan hier jammer genoeg niet geraken met z’n boot omdat hij al zoveel flinke kindjes in BelgiĆ« cadeautjes brengt. De sint heeft wel zijn cadeautjes voor de flinke kindjes in de US gegeven aan de Kerstman want hij brengt op kerstavond als de kindjes slapen de pakjes voor onder de kerstboom
Amber-Lynn zei ook dat dit normaal is want sinterklaas kan geen Engels praten en de Kerstman wel.

Amber-Lynn
Amber-lynn heeft al een paar nieuwe vriendjes in de klas en begint ook al een beetje engels te praten. Mia & Saidie zijn haar “BFF’s” (best friend forever)
Ze lijkt wel veel te verstaan. Ze moet veel in 1 keer bijleren. Ze heeft wiskunde les met sommen en verschillen tot 12 en leert ook al lezen.Deze week is ze begonnen met breuken en geometrie: Ze heeft regelmatig huiswerk maar dit doen we dan meestal in het weekend om ook nog een beetje te kunnen spelen en rusten. Ze is meestal enthousiast om haar huiswerk te maken en af en toe maken we ook huiswerk ’s avonds.
Intussen gaat amber-lynn ook terug naar de ballet & jazz les. Op 18 december heeft ze een optreden op een liedje van Rudolf het ‘regendier’ (zoals amber-lynn het in het Nederlands zegt)

Jolien
De grootste kapoenen uit de klas zijn jolien haar beste vriendjes. Andrew & Carter zijn telkens enthousiast als Jolien toekomt en samen kunnen ze moeilijk stilzitten als er een boekje gelezen wordt. Jolien is nog steeds vrijgevig met haar knuffels en het eerste dat de juffen haar geleerd hebben is om zachter te knuffelen. De eerste dagen was jolien telkens aan het vertellen in de klas “juf …, jufrouw …, juf …” Tot dat de juf gevraagd heeft aan ons wat ze zei hadden ze door dat ze eigenlijk tegen de juf zelf aan het praten is. In tussen heeft jolien geleerd om Miss Ender, Mrs Hollenbeck of Mrs Campbell te zeggen! Net als de vorige winters heeft jolien veel last van verkoudheden en droge huid. Onze kleinste schat heeft veel verzorging nodig maar voorlopig is alles onder controle.

Benny & Sabrina
Wij stellen het goed ;) Sabrina heeft het druk op het werk en Benny is druk bezig onze keuken en badkamer aan het ontwerpen.
Maar … we missen ons thuisfront wel. Ook al kan je hier dag en nacht gaan shoppen en is de vuilnisophaaldienst hier heel modern is het toch nog steeds oost west thuis best.

De Favoriete kerstliedjes van de kinderen
• We wish you a Merry Christmas
• Jingle Bells
• We are thankful – thanksgiving liedjes op Broeder Jacob

No comments:

Post a Comment