Nov 27, 2011

Thanksgiving week

Thanksgiving week is een drukke week geworden. Vorig jaar was die heel rustig verlopen en hadden we vooral van het lange weekend geprofiteerd.
Dit jaar zag het er ietsje anders uit.
Maandag was het de 50st dag school en dus een reden voor de 2e kleuterklas om een feestje te geven. 50 Days party @ Swain school in het thema van de jaren 50. Na een zoektocht achter passende kledij is het uiteindelijk witte sportschoentjes met witte kousjes en een kleedje met een grote voile rok eronder (het K3 kleedje van Alice in wonderland kwam dus goed van pas).
Tijdens het feestje hebben ze gedanst, met hoepels gespeeld en vooral veel plezier gehad.

Dinsdag was dan een gewone dag school met nog wat voorbereiding voor het Thanksgiving feest op woensdag. De muziek juffen en toneel meester doen hun best om er een leuke show van te maken. Dinsdag avond zwemles en beide meisjes hebben een brevet gekregen. Ieder level is hier onderverdeeld in 3 stukken. Amber-Lynn heeft level 3.1 afgewerkt en Jolien level 2.2 . Zo fier als ze waren hebben we de brevetten geplastificieerd en aan hun muur gehangen bij de andere brevetten.

Woensdag was dan eindelijk de grote dag voor de kindjes. Maar een half dagje school en de mama's en papa's mogen komen kijken naar wat ze geoefend hebben in de muziekles.
Jolien is al eerste aan de beurt en samen met de 1ste kleuterklas zeggen ze een versje en zingen ze 2 liedjes. Amber-Lynn is niet langer beschaamd op het podium en zingt uit volle borst haar liedjes mee. Wat een verschil met vorig jaar toen ze nog maar pas Engels begonnen te leren.

Donderdag Thanksgiving. We bereiden ons volledig voor op Black Friday door 's morgens de Morning Call te gaan kopen en alles uit te stippelen van waar we wanneer best naartoe gaan.
Thanksgiving vieren we dit jaar in US style. We zijn uitgenodigd bij een collega (Roberta). De kindjes hebben super veel plezier met de grote kinderen. Op het menu: Kalkoen, puree, mais, 'stuffing', 'gravy en nog heel wat groentjes. Dessert: Belgische wafels met Belgische chocolade saus en Belgische slagroom en US aardbeien. mmmm,wat is het lekker. Rond 21h waren we thuis, kindjes flink naar bed en heb ik me klaargemaakt om naar de eerste stop van Black Friday te gaan.

Tegen 22h15 was ik aan Best Buy om aan te schuiven voor een laptop en een klein foto toestelletje. Om middernacht gaat de winkel open en er staan reeds een 300 tal mensen voor mij. Mijn eerste gedacht was om terug naar huis te gaan maar een mens moet er wat voor over hebben zeker om geld te besparen op een aankoop. De winkel begint bonnetjes uit te delen om chaos en trekwerk te vermijden. de 'doorbusters' zoals "32'TV @ 100 euro is er al snel vandoor. laptops aan 100 euro ook maar gelukkig is de laptop die wij wilden nog niet weg met al die mensen voor ons en heb ik zelf ticket nr 3 kunnen bemachtigen. Voor fototoestel zijn er geen tickets en moet je ervoor zorgen dat je er ene te pakken krijgt in de winkel. Gelukkig was er nog aangenaam gezelschap in de wachtrij en is de tijd tot middernacht vlug voorbij gegaan. Eindelijk middernacht en de deuren gaan open. met politie en security in de buurt gaan we rustig naar binnen. OK, we hebben een ticket voor de laptop en het fototoestel hebben we vlug kunnen bemachtigen. Met veeel goeie moed in de rij gaan aanschuiven. Na een klein gevecht en geroep in de winkel is het heel rustig gebleven. Blijkbaar ging het heeeeeel langzaam vooruit en 3,5h later had ik eindelijk de laptop en kon ik terug gaan aanschuiven voor de kasse. Om 4h15 ging de telefoon omdat Benny zich afvroeg waar ik was. Ik was net buiten en op weg naar de auto.
Op naar de volgende winkel na een stop bij de drive in voor koffie en donut. Bij Kohls viel de drukte goed mee maar was het om middernacht ook een hekseketel. De kerstman heeft heel wat cadeautjes kunnen aanschaffen en om 5h15 lagen we in dromenland en is Benny vertrokken naar de volgende winkel achter werk materiaal.

Vrijdag, restjesdag bij Heather en Phil, Sadie en Aiden. Sadie is Amber-Lynn haar nieuw beste vriendinnetje. Terwijl de kinderen zich samen uitleven spelen wij een gezelschapsspelletje. Empire Builder is een leuk en tactisch spel maar het zou helpen moesten we wat meer steden weten liggen in de US. Op het menu dus een 2e thanksgiving gerecht: kalkoen, puree, gravy, stuffing, squach, Brussels sprouts, groenen bonen en als dessert terug Belgium style waffels. Aiden die 9 jaar is wil helpen met het bakken van de wafels. We hebben hem gezegd dat als we terug naar Belgie verhuizen hij het recept en het wafelijzer mag hebben.

Zaterdag is het dan tijd om nog wat van de solden te profiteren (is maar tot zondag) en voor de kindjes kleren te gaan kopen. Ze zitten weer helemaal in het nieuw, alleen nog schoenen voor Jolien en dan kunnen we fotoshoot houden voor de kerstkaarten. Met zonnebril aan lopen we rustig rond bij de Outlet stores. Naast de outlet stores zijn er koeltoren of beter gezegd: wolkenmakers (Amber-Lynn haar uitleg)


Zondag hebben we dan de rest van de kerstversiering buiten afgewerkt en de kerstboom gezet. We zijn weer helemaal in de kerstfeer. Binnenkort volgen er foto's.

No comments:

Post a Comment