Nov 19, 2011

Een drukke mooie herfstdag

Vandaag zijn we begonnen met de inhaal zwemlessen die de kindjes gaan missen in januari terwijl we in België zijn.
Voor we vertrokken zijn hebben we nog vlug eventjes gebeld naar moemie en pappie om te weten hoe het met Robbe gaat. Intussen merken we dat het tijd is om de pompoenen weg te smijten want ze zien er niet meer goed uit en Halloween is voorbij.
8h30 Jolien heeft zwemles. ze doet het goed en is nog altijd een vis in het water die altijd wil duiken. Amber-Lynn wacht geduldig op haar zwemles en doet terwijl wat wiskunde oefeningen op de Ipad terwijl ik in mijn boek verder lees. Ik heb een nieuwe auteur ontdekt via een collega en lees nu ook Engelse boeken. Benny heeft ons afgezet en is intussen naar de kapper.
9h00 wissel van de lessen. nu is het Amber-Lynn haar beurt voor 'make up class' terwijl Jolien in de douche staat. 'Make up class' klinkt nog altijd raar voor de meisjes maar ze beginnen het door te hebben dat het over inhaalles gaat.
Amber-Lynn kan intussen vlot duiken en toch al goed vrije slag. ze is nu aan het leren om in het water te duiken. Wat is het leuk om te zien dat ze vlug bijleren maar altijd komt toch het besef dat ze groter worden.
9h45: Amber-Lynn haar zwemles is voorbij en heeft haar kleren aan. Tijd om te vertrekken naar de Kid Hop les van Jolien die start om 10h15.
Jolien oefent voor het optreden van december. Ze zal een pinguin zijn en zal een hip hop dansje doen en nog wat trampoline springen en koprol erbij. ze ziet het helemaal zitten en dit past goed bij haar. na zwemles en dansles is haar energiepijl toch een beetje lager.
volgende stop is Party City. maandag heeft Jolien een 50 dagen school feestje en moeten ze verkleed zijn in de stijl van de jaren 50. op zoek dus naar iets geschikt zoals een rok met een poedel op of een roos vestje in het genre van Grease maar jammer genoeg niets te vinden. we zullen onze inspiratie moeten laten werken.
Het is bijna middag maar we stoppen toch nog vlug bij Best Buy. de video kaart van de computer heeft het opgegeven en we moeten dus een nieuwe hebben. niet eenvoudig om geschikt type te vinden voor onze Belgische PC maar we hebben er eentje gevonden!
Amber-Lynn wil van de Kerstman haar eigen prinsessen computer krijgen dus is ze heel gemotiveerd om rond te kijken of er iets is dat geschikt zou zijn zodat we aan de Kerstman kunnen zeggen waar hij die computer kan kopen. Na wat surfwerk van mama hebben we wel een paar computers gezien die geschikt zijn voor haar leeftijd. Black Friday komt als geroepen, later daar meer uitleg over ...
we hebben nog 2 gratis kinder menu's in Applebees dus gaan we daar lunchen. Terwijl we eten zeggen we nog eens dat de meisjes al veel gedaan hebben in hun jonge leven en dat ze hopelijk iets onthouden van hun avontuur in de US.

Terug thuis is het tijd om te kijken of peter Jordy online is want we willen allemaal ons neefje Robbe eens zien. Peter Jordy is online maar Robbe slaapt. jammer maar de volgende keer lukt het misschien wel. Nog  nieuwe fotootjes gezien en de grote nichtjes kijken er net zoals tante en nonkel naar uit Robbe te zien in december. Nog 5 weken te gaan.
Intussen heeft Benny de nieuwe video kaart geïnstalleerd en lijkt alles in orde met de pc. hopelijk is alles nu opgelost na alles formateren, virussen verwijderen, systeemherstellen, ....

Tijd voor de herfstschoonmaak buiten. Terwijl ik gras hopelijk voor de laatste keer afrij fietsen de kindjes en heeft Benny de eerste doos kerstdecoratie uit de kelder gehaald.
Nadat kindjes genoeg gefietst hadden, hebben ze beetje naar papa gekeken die het dak aan het versieren was en hebben ook heel flink geholpen met het oprapen van de bladeren. We hebben genoten van een mooie drukke herfstdag en morgen doen we verder met de opkuis en de kerstversiering buiten.

Amber-Lynn heeft genoten van een zaterdag zonder het oefenen van haar spellingswoorden. Doordat ze volgende week maar 2,5 dagen school hebben moet ze geen dictee doen!

No comments:

Post a Comment