Nov 19, 2011

Nieuwsbrief 2 - maart 2011

Het is bijna lente!

Na onze eerste nieuwsbrief eind vorig jaar hebben we terug wat nieuwtjes voor jullie. Na heel wat sneeuw de afgelopen maanden kunnen we eindelijk terug ons gras zien en voelen we de lente al kriebelen.
100 day celebration
De 100ste dag school wordt in Kindergarten (klas Amber-Lynn) uitgebreid gevierd. Na heel wat voorbereiding om te leren tellen tot 100 (in Engels en Nederlands) en verschillende kunstwerkjes later was het eindelijk zover. 23 februari was de 100ste dag op school. Alle kindjes moesten 100 lekkere dingen mee hebben en voor Amber-Lynn waren dit gummy beertjes. Nadat iedereen z’n 100 lekkere dingen (snoep, chips, marchmellows, …) in een grote kom gemengd hadden begon het feest. De 2 klassen van Kindergarten hebben gedanst, spelletjes gespeeld en naar een verhaal geluisterd over 100 dagen school. Daarna was het smullen van de grote kom lekkers.
In PreSchool (klas Jolien) is er een kleiner feestje waar het getal 100 centraal staat. Alle kindjes moesten een kunstwerkje maken. Jolien heeft 100 letter gekleefd en haar idee kwam toevallig juist uit. Van elk 10 letter uit DAYS en JOLIEN. Fier heeft ze samen met zus van elk 10 sticker letters gezocht en opgekleefd met wat hulp van mama en papa. Toen ze ’s avonds thuis kwam met een grote nr 100 sticker op haar kleedje was ze zo fier als een pauw want nu had ze ook een 100 dagen feestje gehad op school..
Amber-Lynn
Amber-Lynn is intussen aan het oefenen voor het ballet optreden van 18 juni 2011. Bijna elke dag oefent we om haar split te kunnen en iedere week is ze beetje dichter bij haar doel.
Omdat Amber-Lynn haar engels al veel verbeterd is gaat ze intussen ook met haar klasgenootjes naar de Spaanse les en ’s avonds verteld ze dan fier zat ze geleerd heeft. Zo leren mama en papa ook nog iets bij. 2x per week krijgt ze ook nog extra lees en wiskunde les. Nu zijn we vollop bezig met de ‘math facts’. Van 0+0 = 0 tot 9+9 = 18. Via haar juf hebben we een logon om deze oefeningen thuis te doen en net zoals veel kindjes is Amber-Lynn blij als ze iets op de pc mag oefenen.
Amber-Lynn was super blij met alle kaartjes en mailtjes die ze gekregen heeft van haar vriendjes uit Belgie. De poster die ze gekregen heeft hangt nog steeds boven haar bed en heel vaak zegt ze goeiemorgen of slaapwel tegen haar vriendjes aan de andere klant van de grote oceaan.
Jolien
Energie blijft Jolien zeker hebben. Als ze ’s avonds naar haar bedje moet vind ze het altijd leuk om nog eventjes te spelen of boekje te lezen maar de volgende dag staat ze even goed gehumeurd en wakker op. Sinds deze week slapen de kindjes terug in 2 kamers omdat het zo leuk is om zus wakker te maken in het weekend.
De juffen hebben Jolien intussen ook geleerd om zachtjes de knuffelen en als het verhaaltjestijd is mag Jolien niet naast Carter zitten omdat ze anders gans de tijd knuffelen en kusjes geven (oei, wat zal dat zijn als ze 16 is).
Jolien leert al zingend haar Engels. Alle liedjes zingt ze na enkel keren uit haar hoofd en ze begint nu verhaaltjes te lezen voor ons met haar eigen Engelse fantasie ahv de tekeningen. Op ouderavond zeiden de juffen: she is a smart girl, maar ja, ze gaat dan ook al jaar langer naar school dan de andere kindjes in de klas.
Leuke anekdotes
In de wetenschap klas heeft Amber-Lynn geleerd over ons zonnestelsel. Jaja, de maan draait rond de aarde en de aarde draait rond de zon maar mama, Amerika is op de aarde maar op welke planeet ligt Belgiƫ dan ??
Benny & Sabrina
Benny is nog niet aan het werk maar is nu vollop bezig met het uittekenen van de badkamer. De keuken is aantal keren aangepast op verzoek van de klant (sabrina dus) en badkamer moet geschikt zijn voor 3 vrouwen in huis dus de eisen zijn nog hoger.
Sabrina heeft al beter dagen gehad qua gezondheid. Na grondige testen hebben we eindelijk ontdekt dat ik vis en schelpdieren allergie heb. Omdat de vegetarisch keuze hier toch veel beperkter is dan in ons Belgenlandje en na een week dromen van kippen heb ik na 16 jaar toch nog eens stukje vlees geeten.
Zomer vakantie
We denken toch al stilletjes aan onze zomervakantie in Belgie maar weten nog altijd geen juiste datum. Alles hangt af of Benny tegen dan werkt en hoe onze verbouwingen opschieten. Voorlopig datum is 20 juni maar het kan ook later worden …

No comments:

Post a Comment