Nov 28, 2011

Quote van de dag

Amber-Lynn: als de Kerstman een laptop brengt dan wil ik ook zien hoe laat het is en online zijn

Jolien: na een verhaaltje over iets dat ze moest kiezen op school: mama, weet je wat ik 'gechoosen' heb, na verbetering maakt ze hiervan: mama, weet je wat ik 'gekiest' heb. achteraf is het dan toch gekozen geworden.

Nov 27, 2011

Thanksgiving week

Thanksgiving week is een drukke week geworden. Vorig jaar was die heel rustig verlopen en hadden we vooral van het lange weekend geprofiteerd.
Dit jaar zag het er ietsje anders uit.
Maandag was het de 50st dag school en dus een reden voor de 2e kleuterklas om een feestje te geven. 50 Days party @ Swain school in het thema van de jaren 50. Na een zoektocht achter passende kledij is het uiteindelijk witte sportschoentjes met witte kousjes en een kleedje met een grote voile rok eronder (het K3 kleedje van Alice in wonderland kwam dus goed van pas).
Tijdens het feestje hebben ze gedanst, met hoepels gespeeld en vooral veel plezier gehad.

Dinsdag was dan een gewone dag school met nog wat voorbereiding voor het Thanksgiving feest op woensdag. De muziek juffen en toneel meester doen hun best om er een leuke show van te maken. Dinsdag avond zwemles en beide meisjes hebben een brevet gekregen. Ieder level is hier onderverdeeld in 3 stukken. Amber-Lynn heeft level 3.1 afgewerkt en Jolien level 2.2 . Zo fier als ze waren hebben we de brevetten geplastificieerd en aan hun muur gehangen bij de andere brevetten.

Woensdag was dan eindelijk de grote dag voor de kindjes. Maar een half dagje school en de mama's en papa's mogen komen kijken naar wat ze geoefend hebben in de muziekles.
Jolien is al eerste aan de beurt en samen met de 1ste kleuterklas zeggen ze een versje en zingen ze 2 liedjes. Amber-Lynn is niet langer beschaamd op het podium en zingt uit volle borst haar liedjes mee. Wat een verschil met vorig jaar toen ze nog maar pas Engels begonnen te leren.

Donderdag Thanksgiving. We bereiden ons volledig voor op Black Friday door 's morgens de Morning Call te gaan kopen en alles uit te stippelen van waar we wanneer best naartoe gaan.
Thanksgiving vieren we dit jaar in US style. We zijn uitgenodigd bij een collega (Roberta). De kindjes hebben super veel plezier met de grote kinderen. Op het menu: Kalkoen, puree, mais, 'stuffing', 'gravy en nog heel wat groentjes. Dessert: Belgische wafels met Belgische chocolade saus en Belgische slagroom en US aardbeien. mmmm,wat is het lekker. Rond 21h waren we thuis, kindjes flink naar bed en heb ik me klaargemaakt om naar de eerste stop van Black Friday te gaan.

Tegen 22h15 was ik aan Best Buy om aan te schuiven voor een laptop en een klein foto toestelletje. Om middernacht gaat de winkel open en er staan reeds een 300 tal mensen voor mij. Mijn eerste gedacht was om terug naar huis te gaan maar een mens moet er wat voor over hebben zeker om geld te besparen op een aankoop. De winkel begint bonnetjes uit te delen om chaos en trekwerk te vermijden. de 'doorbusters' zoals "32'TV @ 100 euro is er al snel vandoor. laptops aan 100 euro ook maar gelukkig is de laptop die wij wilden nog niet weg met al die mensen voor ons en heb ik zelf ticket nr 3 kunnen bemachtigen. Voor fototoestel zijn er geen tickets en moet je ervoor zorgen dat je er ene te pakken krijgt in de winkel. Gelukkig was er nog aangenaam gezelschap in de wachtrij en is de tijd tot middernacht vlug voorbij gegaan. Eindelijk middernacht en de deuren gaan open. met politie en security in de buurt gaan we rustig naar binnen. OK, we hebben een ticket voor de laptop en het fototoestel hebben we vlug kunnen bemachtigen. Met veeel goeie moed in de rij gaan aanschuiven. Na een klein gevecht en geroep in de winkel is het heel rustig gebleven. Blijkbaar ging het heeeeeel langzaam vooruit en 3,5h later had ik eindelijk de laptop en kon ik terug gaan aanschuiven voor de kasse. Om 4h15 ging de telefoon omdat Benny zich afvroeg waar ik was. Ik was net buiten en op weg naar de auto.
Op naar de volgende winkel na een stop bij de drive in voor koffie en donut. Bij Kohls viel de drukte goed mee maar was het om middernacht ook een hekseketel. De kerstman heeft heel wat cadeautjes kunnen aanschaffen en om 5h15 lagen we in dromenland en is Benny vertrokken naar de volgende winkel achter werk materiaal.

Vrijdag, restjesdag bij Heather en Phil, Sadie en Aiden. Sadie is Amber-Lynn haar nieuw beste vriendinnetje. Terwijl de kinderen zich samen uitleven spelen wij een gezelschapsspelletje. Empire Builder is een leuk en tactisch spel maar het zou helpen moesten we wat meer steden weten liggen in de US. Op het menu dus een 2e thanksgiving gerecht: kalkoen, puree, gravy, stuffing, squach, Brussels sprouts, groenen bonen en als dessert terug Belgium style waffels. Aiden die 9 jaar is wil helpen met het bakken van de wafels. We hebben hem gezegd dat als we terug naar Belgie verhuizen hij het recept en het wafelijzer mag hebben.

Zaterdag is het dan tijd om nog wat van de solden te profiteren (is maar tot zondag) en voor de kindjes kleren te gaan kopen. Ze zitten weer helemaal in het nieuw, alleen nog schoenen voor Jolien en dan kunnen we fotoshoot houden voor de kerstkaarten. Met zonnebril aan lopen we rustig rond bij de Outlet stores. Naast de outlet stores zijn er koeltoren of beter gezegd: wolkenmakers (Amber-Lynn haar uitleg)


Zondag hebben we dan de rest van de kerstversiering buiten afgewerkt en de kerstboom gezet. We zijn weer helemaal in de kerstfeer. Binnenkort volgen er foto's.

Nov 21, 2011

Thanksgiving brief Jolien

This isn't just a turkey,
as anyone can see
I made it with my thumb
which is a part of me.
It comes with lots of love.
Especially to say,
I hope you have a very happy
Thanksgiving Day!

hier maken ze geen nieuwsjaarsbrief maar dit kan er zeker voor doorgaan.

Nov 20, 2011

Zondag - rustdag of toch niet ?

Eerst en vooral hebben we gebeld naar ons Belgen landje om weer op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.  We hebben ook Robbe voor het eerst gezien. We blijven aftellen om hem te zien in december. Intussen zijn de meisjes volop aan het puzzelen en maken ze de ene na de andere puzzel.

Vandaag hebben we ook geprobeerd om een planning op te maken voor onze maand in België, wanneer doen we wat van werken. Er staat heel wat op ons lijstje en het zal een drukke maand worden met de feestdagen, bezoekjes en de werken. Voor de eerste week is de opvang voorzien voor de kindjes als ze niet op school zijn. afspraak bij kapper, tandarts en oorspecialist zijn ook allemaal geregeld. de cadeautjes die al klaar liggen zullen eerstdaags ingepakt worden en stilletjes aan zullen de valiezen ook weer boven gehaald worden.

Na al het bijkletsen was het tijd om verder te doen met de herfst schoonmaak. De meisjes hebben terug vol enthousiasme meegeholpen met de blaadjes terwijl Benny de laatste versiering op het dak afgewerkt heeft en begonnen is met de grond decoratie.

Na het eten heeft Amber-Lynn haar wiskunde oefeningen gedaan uit haar Belgische werkboek en was het tijd om terug wat te fietsen. Terwijl ik in het zonnetje een boek zat te lezen waren de meisjes aan het fietsen en bellen aan het blazen. Benny was intussen in alle stilte naar Club aan het kijken.
Omdat er toch nog wat huiswerk op het programma stond voor Amber-lynn zijn we begonnen met haar knutsel opdracht. Iedere maand leren ze op school over een ander land en in november is dit Italië, Opdracht is het maken van een gondola. na het uitknippen van de eerste stukken konden we beginnen schilderen. Het was al een tijd geleden dat we de verf uitgehaald hadden en dus verf in de vuilbak moeten smijten en samen verf gaan kopen. Eens terug thuis konden we er terug aan beginnen. Mama, ik wil roze en paars. Natuurlijk geen roze verf maar gelukkig wist Amber-Lynn dat je rood en wit kan mengen om roze te krijgen. Jolien ging met paars aan de slag en Amber-Lynn maar roze. Voor de verf droog was nog wat glitter spray erop.
Terwijl de verf droogt maakt Amber-Lynn haar schrijf oefeningen. Nu was de verf bijna droog en de voetbal gedaan en kunnen we met z'n vieren verder knutselen.
Dit is het resultaat geworden: Een Italiaanse Gondola met als naam Amber-Lynn.

De laatste opdracht van de dag een boekbespreking. Rattlebone Rock is het boek die Amber-Lynn uitgekozen heeft. Net na Halloween kan dat nog net.

 Zo is het weekend ook weer voorbij gevlogen en zijn we klaar voor een korte week met Thanksgiving en Black Friday in het vooruitzicht.

Nov 19, 2011

Een drukke mooie herfstdag

Vandaag zijn we begonnen met de inhaal zwemlessen die de kindjes gaan missen in januari terwijl we in België zijn.
Voor we vertrokken zijn hebben we nog vlug eventjes gebeld naar moemie en pappie om te weten hoe het met Robbe gaat. Intussen merken we dat het tijd is om de pompoenen weg te smijten want ze zien er niet meer goed uit en Halloween is voorbij.
8h30 Jolien heeft zwemles. ze doet het goed en is nog altijd een vis in het water die altijd wil duiken. Amber-Lynn wacht geduldig op haar zwemles en doet terwijl wat wiskunde oefeningen op de Ipad terwijl ik in mijn boek verder lees. Ik heb een nieuwe auteur ontdekt via een collega en lees nu ook Engelse boeken. Benny heeft ons afgezet en is intussen naar de kapper.
9h00 wissel van de lessen. nu is het Amber-Lynn haar beurt voor 'make up class' terwijl Jolien in de douche staat. 'Make up class' klinkt nog altijd raar voor de meisjes maar ze beginnen het door te hebben dat het over inhaalles gaat.
Amber-Lynn kan intussen vlot duiken en toch al goed vrije slag. ze is nu aan het leren om in het water te duiken. Wat is het leuk om te zien dat ze vlug bijleren maar altijd komt toch het besef dat ze groter worden.
9h45: Amber-Lynn haar zwemles is voorbij en heeft haar kleren aan. Tijd om te vertrekken naar de Kid Hop les van Jolien die start om 10h15.
Jolien oefent voor het optreden van december. Ze zal een pinguin zijn en zal een hip hop dansje doen en nog wat trampoline springen en koprol erbij. ze ziet het helemaal zitten en dit past goed bij haar. na zwemles en dansles is haar energiepijl toch een beetje lager.
volgende stop is Party City. maandag heeft Jolien een 50 dagen school feestje en moeten ze verkleed zijn in de stijl van de jaren 50. op zoek dus naar iets geschikt zoals een rok met een poedel op of een roos vestje in het genre van Grease maar jammer genoeg niets te vinden. we zullen onze inspiratie moeten laten werken.
Het is bijna middag maar we stoppen toch nog vlug bij Best Buy. de video kaart van de computer heeft het opgegeven en we moeten dus een nieuwe hebben. niet eenvoudig om geschikt type te vinden voor onze Belgische PC maar we hebben er eentje gevonden!
Amber-Lynn wil van de Kerstman haar eigen prinsessen computer krijgen dus is ze heel gemotiveerd om rond te kijken of er iets is dat geschikt zou zijn zodat we aan de Kerstman kunnen zeggen waar hij die computer kan kopen. Na wat surfwerk van mama hebben we wel een paar computers gezien die geschikt zijn voor haar leeftijd. Black Friday komt als geroepen, later daar meer uitleg over ...
we hebben nog 2 gratis kinder menu's in Applebees dus gaan we daar lunchen. Terwijl we eten zeggen we nog eens dat de meisjes al veel gedaan hebben in hun jonge leven en dat ze hopelijk iets onthouden van hun avontuur in de US.

Terug thuis is het tijd om te kijken of peter Jordy online is want we willen allemaal ons neefje Robbe eens zien. Peter Jordy is online maar Robbe slaapt. jammer maar de volgende keer lukt het misschien wel. Nog  nieuwe fotootjes gezien en de grote nichtjes kijken er net zoals tante en nonkel naar uit Robbe te zien in december. Nog 5 weken te gaan.
Intussen heeft Benny de nieuwe video kaart geïnstalleerd en lijkt alles in orde met de pc. hopelijk is alles nu opgelost na alles formateren, virussen verwijderen, systeemherstellen, ....

Tijd voor de herfstschoonmaak buiten. Terwijl ik gras hopelijk voor de laatste keer afrij fietsen de kindjes en heeft Benny de eerste doos kerstdecoratie uit de kelder gehaald.
Nadat kindjes genoeg gefietst hadden, hebben ze beetje naar papa gekeken die het dak aan het versieren was en hebben ook heel flink geholpen met het oprapen van de bladeren. We hebben genoten van een mooie drukke herfstdag en morgen doen we verder met de opkuis en de kerstversiering buiten.

Amber-Lynn heeft genoten van een zaterdag zonder het oefenen van haar spellingswoorden. Doordat ze volgende week maar 2,5 dagen school hebben moet ze geen dictee doen!

Een week in het leven van de kinderen

Na een jaartje in de US hebben de kindjes zich intussen heel goed aangepast en hebben ze eigenlijk al een drukke week. Jullie gaan hier gaandeweg meer details over lezen maar om te starten een kort overzichtje.

Dinsdag:
          Amber-Lynn zwemles level 3
          Jolien zwemles level 2

Vrijdag: 
          Amber-Lynn - Ballet / Lyrical II

Zaterdag:
          Jolien - Kid Hop / Acro I

Nieuwsbrief 2 - maart 2011

Het is bijna lente!

Na onze eerste nieuwsbrief eind vorig jaar hebben we terug wat nieuwtjes voor jullie. Na heel wat sneeuw de afgelopen maanden kunnen we eindelijk terug ons gras zien en voelen we de lente al kriebelen.
100 day celebration
De 100ste dag school wordt in Kindergarten (klas Amber-Lynn) uitgebreid gevierd. Na heel wat voorbereiding om te leren tellen tot 100 (in Engels en Nederlands) en verschillende kunstwerkjes later was het eindelijk zover. 23 februari was de 100ste dag op school. Alle kindjes moesten 100 lekkere dingen mee hebben en voor Amber-Lynn waren dit gummy beertjes. Nadat iedereen z’n 100 lekkere dingen (snoep, chips, marchmellows, …) in een grote kom gemengd hadden begon het feest. De 2 klassen van Kindergarten hebben gedanst, spelletjes gespeeld en naar een verhaal geluisterd over 100 dagen school. Daarna was het smullen van de grote kom lekkers.
In PreSchool (klas Jolien) is er een kleiner feestje waar het getal 100 centraal staat. Alle kindjes moesten een kunstwerkje maken. Jolien heeft 100 letter gekleefd en haar idee kwam toevallig juist uit. Van elk 10 letter uit DAYS en JOLIEN. Fier heeft ze samen met zus van elk 10 sticker letters gezocht en opgekleefd met wat hulp van mama en papa. Toen ze ’s avonds thuis kwam met een grote nr 100 sticker op haar kleedje was ze zo fier als een pauw want nu had ze ook een 100 dagen feestje gehad op school..
Amber-Lynn
Amber-Lynn is intussen aan het oefenen voor het ballet optreden van 18 juni 2011. Bijna elke dag oefent we om haar split te kunnen en iedere week is ze beetje dichter bij haar doel.
Omdat Amber-Lynn haar engels al veel verbeterd is gaat ze intussen ook met haar klasgenootjes naar de Spaanse les en ’s avonds verteld ze dan fier zat ze geleerd heeft. Zo leren mama en papa ook nog iets bij. 2x per week krijgt ze ook nog extra lees en wiskunde les. Nu zijn we vollop bezig met de ‘math facts’. Van 0+0 = 0 tot 9+9 = 18. Via haar juf hebben we een logon om deze oefeningen thuis te doen en net zoals veel kindjes is Amber-Lynn blij als ze iets op de pc mag oefenen.
Amber-Lynn was super blij met alle kaartjes en mailtjes die ze gekregen heeft van haar vriendjes uit Belgie. De poster die ze gekregen heeft hangt nog steeds boven haar bed en heel vaak zegt ze goeiemorgen of slaapwel tegen haar vriendjes aan de andere klant van de grote oceaan.
Jolien
Energie blijft Jolien zeker hebben. Als ze ’s avonds naar haar bedje moet vind ze het altijd leuk om nog eventjes te spelen of boekje te lezen maar de volgende dag staat ze even goed gehumeurd en wakker op. Sinds deze week slapen de kindjes terug in 2 kamers omdat het zo leuk is om zus wakker te maken in het weekend.
De juffen hebben Jolien intussen ook geleerd om zachtjes de knuffelen en als het verhaaltjestijd is mag Jolien niet naast Carter zitten omdat ze anders gans de tijd knuffelen en kusjes geven (oei, wat zal dat zijn als ze 16 is).
Jolien leert al zingend haar Engels. Alle liedjes zingt ze na enkel keren uit haar hoofd en ze begint nu verhaaltjes te lezen voor ons met haar eigen Engelse fantasie ahv de tekeningen. Op ouderavond zeiden de juffen: she is a smart girl, maar ja, ze gaat dan ook al jaar langer naar school dan de andere kindjes in de klas.
Leuke anekdotes
In de wetenschap klas heeft Amber-Lynn geleerd over ons zonnestelsel. Jaja, de maan draait rond de aarde en de aarde draait rond de zon maar mama, Amerika is op de aarde maar op welke planeet ligt België dan ??
Benny & Sabrina
Benny is nog niet aan het werk maar is nu vollop bezig met het uittekenen van de badkamer. De keuken is aantal keren aangepast op verzoek van de klant (sabrina dus) en badkamer moet geschikt zijn voor 3 vrouwen in huis dus de eisen zijn nog hoger.
Sabrina heeft al beter dagen gehad qua gezondheid. Na grondige testen hebben we eindelijk ontdekt dat ik vis en schelpdieren allergie heb. Omdat de vegetarisch keuze hier toch veel beperkter is dan in ons Belgenlandje en na een week dromen van kippen heb ik na 16 jaar toch nog eens stukje vlees geeten.
Zomer vakantie
We denken toch al stilletjes aan onze zomervakantie in Belgie maar weten nog altijd geen juiste datum. Alles hangt af of Benny tegen dan werkt en hoe onze verbouwingen opschieten. Voorlopig datum is 20 juni maar het kan ook later worden …

Hiermee is het gestart - Nieuwsbrief december 2010

Wij wensen jullie prettige feestdagen!

Het doel van onze nieuwsbrief is onze familie en vrienden op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in het leven van ons gezin in de US en over grote afstand groeten uit te wisselen. De feestdagen vormen een geschikte aanleiding om het thuisfront te vertellen wat we de afgelopen maanden hebben meegemaakt en om de beste wensen voor het komende jaar over te brengen.

Halloween & Thanksgiving
Onze eerste US feestdagen waren Halloween & Thanksgiving. Halloween vonden de kindjes super leuk en vooral de Trick or Treat avond en al die snoep die je dan krijgt gaan ze niet meer vergeten.
Thanksgiving hebben we vooral op school gevierd: er was een toneelstuk waar de kindjes van de 3e kleuterklas (Kindergarten) de hoofdrol hadden. Ze moesten ook liedjes zingen en het was hartverwarmend om te zien dat ze uit volle borst meezingen. Later die week was er een thanksgiving Lunch op school waar de ouders als vrijwilligers konden opdienen. De kindjes waren super blij dat mama en papa ook een kwamen helpen.
Toen alle amerikanen hun kalkoen aan het eten waren op Thanksgiving zijn wij naar de cinema gegaan. Jolien was onder de indruk van zo een grote zaal.
Leuke anekdotes
De sint kan hier jammer genoeg niet geraken met z’n boot omdat hij al zoveel flinke kindjes in België cadeautjes brengt. De sint heeft wel zijn cadeautjes voor de flinke kindjes in de US gegeven aan de Kerstman want hij brengt op kerstavond als de kindjes slapen de pakjes voor onder de kerstboom
Amber-Lynn zei ook dat dit normaal is want sinterklaas kan geen Engels praten en de Kerstman wel.

Amber-Lynn
Amber-lynn heeft al een paar nieuwe vriendjes in de klas en begint ook al een beetje engels te praten. Mia & Saidie zijn haar “BFF’s” (best friend forever)
Ze lijkt wel veel te verstaan. Ze moet veel in 1 keer bijleren. Ze heeft wiskunde les met sommen en verschillen tot 12 en leert ook al lezen.Deze week is ze begonnen met breuken en geometrie: Ze heeft regelmatig huiswerk maar dit doen we dan meestal in het weekend om ook nog een beetje te kunnen spelen en rusten. Ze is meestal enthousiast om haar huiswerk te maken en af en toe maken we ook huiswerk ’s avonds.
Intussen gaat amber-lynn ook terug naar de ballet & jazz les. Op 18 december heeft ze een optreden op een liedje van Rudolf het ‘regendier’ (zoals amber-lynn het in het Nederlands zegt)

Jolien
De grootste kapoenen uit de klas zijn jolien haar beste vriendjes. Andrew & Carter zijn telkens enthousiast als Jolien toekomt en samen kunnen ze moeilijk stilzitten als er een boekje gelezen wordt. Jolien is nog steeds vrijgevig met haar knuffels en het eerste dat de juffen haar geleerd hebben is om zachter te knuffelen. De eerste dagen was jolien telkens aan het vertellen in de klas “juf …, jufrouw …, juf …” Tot dat de juf gevraagd heeft aan ons wat ze zei hadden ze door dat ze eigenlijk tegen de juf zelf aan het praten is. In tussen heeft jolien geleerd om Miss Ender, Mrs Hollenbeck of Mrs Campbell te zeggen! Net als de vorige winters heeft jolien veel last van verkoudheden en droge huid. Onze kleinste schat heeft veel verzorging nodig maar voorlopig is alles onder controle.

Benny & Sabrina
Wij stellen het goed ;) Sabrina heeft het druk op het werk en Benny is druk bezig onze keuken en badkamer aan het ontwerpen.
Maar … we missen ons thuisfront wel. Ook al kan je hier dag en nacht gaan shoppen en is de vuilnisophaaldienst hier heel modern is het toch nog steeds oost west thuis best.

De Favoriete kerstliedjes van de kinderen
• We wish you a Merry Christmas
• Jingle Bells
• We are thankful – thanksgiving liedjes op Broeder Jacob