Feb 25, 2012

nog 5,5 keer slapen en de meisjes weten nog steeds niet

Vandaag hebben we het hotel geboekt waar we zullen overnachten onderweg naar Disney. Nu alleen nog de online foto album reserveren en dan zijn we klaar om in het geheim de zomerkleren in te pakken. Donderdagnacht rond 3h willen we vertrekken maar tot dan hebben we nog heel wat gepland en moeten we nog altijd onze verassing proberen geheim te houden.

Sinds donderdag is Bob the Bear op bezoek - the traveling PK4 pet. Ik ben intussen al begonnen aan het verslag van Bob zijn 4 dagen bij ons thuis. ik moet alleen nog eens uitzoeken hoe we op onze blog foto's bij de tekst kunnen zetten.

Na een week met lentegevoel is de winter precies terug. het zonnetje schijnt nu wel maar deze morgen nog eens gesneeuwd. Door de zon en al de stevige wind is alles al terug weg. onze vooruitzichten zijn gelukkig beter! voorlopig wordt er 28 graden voorspeld wanneer we in Disney zijn. Morgen dus nog sandalen gaan kopen voor Amber-Lynn.

Feb 20, 2012

Daar komt de lente !?!

Sinds we terug zijn van onze kerst vakantie in Belgie is het er precies niet meer van gekomen om onze blog bij te houden. nu zijn we intussen een maand verder en geniet ik van een dagje verlof met de kindjes. Vandaag is er geen school want het is Presidents day in Amerika. afgelopen vrijdag waren de meisjes ook thuis. Het is al 3 dagen vollop genieten van de zon. Alle kamers worden goed verlucht en chauffauge staat af. alleen onze haardvuur brand en de warmte van de zon houdt ons huis toch op een gezellige 20 graden. Terwijl ik nu buiten zit met trui aan en genieten van de zon terwijl de meisjes fietsen is het het moment om onze blog bij te werken.

Wat hebben we de afgelopen maand zoal gedaan en naar wat kijken we uit. Eerst en vooral vliegt te tijd voorbij. Amber-Lynn heeft veel verschillende feestjes gehad voor haar 7e verjaardag. Eerst in Belgie 2 feestjes en wat ze super vond was met haar Mutti gaan winkelen. Het kleedje dat ze toen gekregen heeft is haar lievelingskleed en zou ze elke dag dat ze geen school heeft wel willen aandoen! Eens we terug waren in de US hebben we een paar koude dagen gehad en af en toe sneeuw maar niets vergeleken met de koude temperaturen en sneeuw van in Belgie. het was eens omgekeerd. Amber-Lynn had echter wel geluk want op haar verjaardagsfeestje in de US was er wel sneeuw en hebben de meisjes allemaal buiten kunnen spelen.
Het feest stond in het teken van modeshow, muziek en dansen en er werd heel wat afgedanst en gelachen. Na pizza en taart en popcorn was het tijd om nog wat buiten te spelen. Tegen het einde van het feest waren er collega's uit Belgie toegekomen en hadden we een helpend handje op al de boa pluimen op te ruimen.

Intussen geven wij al een maand de bacterien en kwaaltjes door aan elkaar. eerst heb ik 5 dagen platte rust voor rug en hebben we allemaal een goeie verkoudheid op gedaan met ooronstekingen, hoest en vanalles dat erbij hoort. Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft goed geholpen om alles eens te verluchten, lakens te wassen en kamers goed te dweilen. waarvoor een vakantiedag niet allemaal dient.

Zoals op iedere school hebben we afgelopen week ook oudercontact gehad. De leerkrachten zeggen nog altijd hetzelfde: Amber-Lynn en Jolien gaan met grote stappen vooruit en doen het goed gezien het feit dat ze goed jaar geleden nog geen Engels spraken. In de zwemles gaan ze ook met grote sprongen vooruit. de wintersessie is bijna gedaan en dan krijgen ze terug een diploma. Amber-Lynn gaat terug een level verder en leert duiken en schoolslag. intussen kan ze al ganse lengte vrije slag op haar rug en buik. Jolien is deze week ook beginnen duiken en kan al goed overweg met de vrije slag. Het zal zoeken zijn in Belgie waar ze horen qua level omdat ze in Belgie beginnen met schoolslag.

Wij kijken intussen uit naar een weekje Disney. Tot nu toe weten de meisjes nog altijd van niets. Volgende week donderdagnacht vertrekken we. de eerste dag voorzien we ongeveer 17 uren om 14 uren te rijden. dan een nachtje op hotel om uiteindelijk nog 3 uurtjes te rijden tot we in Disney zijn. Het zal voor de meisjes een reuzeverassing zijn al wist ik vorige week even niet wat ik moest zeggen. Amber-Lynn zei plots voor ze ging slapen dat ze graag naar Diseny store zou gaan om een kleedje van Belle te kopen. toen ik vroeg of ze niet liever naar Diseny World zou gaan zei ze 'nee'. oei, wat nu. waarom wil ze niet: omdat het te ver rijden is. we zijn er zeker van dat eens ze er zal zijn ze ongelooflijk blij zal zijn. de laatste dag in Disney is op Jolien haar verjaardag dus we moeten nog eens nadenken hoe we dat speciaal kunnen maken voor haar.

Eind maart gaan we nog een eventjes terug naar Belgie. omdat ik weekje training moet geven hebben we voor Benny en de kids ook tickets bij geboekt. Amber-Lynn en Jolien gaan dan ook naar school net voor de paasvakantie. Jolien gaat dan waarschijnlijk ook haar toetertesten afleggen om te zien of ze 3e kleuterklas kan overslaan of niet. We kijken alvast ook uit om die periode de vingertjes en teentjes te gaan tellen van ons nieuw nichtje of neefje. we zijn benieuwd of we nog naar het ziekenhuis zullen gaan of als de baby intussen al thuis zal zijn.

de meisjes hebben genoeg gefietst en willen terug naar binnen. tijd dus om blog op te slaan en af te sluiten.